Fly Away
Home About Stuffs Twitter Follow Dash

Bonjour


" Be in love with your life. Every minute of it. "

shout here



Credits


© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

Siapa kita?
Saturday, February 8, 2014 • 3:58 PM • 0 comments




 Assalamualaikum & Helloooo!


Dah lama tak singgah blog ni. Memandangkan memang dah lama sangat tak singgah sini so saya nak share something. Hehehe, okay tajuk SIAPA KITA? Actually, benda ni dari usrah so apa salahnya nak kongsi ilmu kan? Okbai. Straight to the point.

Bayangkan......... ding ding ding.... Satu hari cacing berkata kepada Allah, "Ya Allah, bagilah aku sehari je nak duduk atas tanah......." Maaf saya tak ingat apa yang cacing kata lepas tu. Tapi yang penting dia nak keluar dari tanah. Well, menurut pakar geologi tak silap saya dalam satu ekar tanah ada 1000 ekor cacing di dalamnya. Bayangkan semua cacing-cacing tu keluar apa jadi kat bumi? Tanah akan menjadi keras sebab takde yang menggemburnya. Bila tanah keras tumbuh-tumbuhan tak boleh nak proses makanan jadi tumbuhan pun mati. Bila tumbuhan mati, manusia cari haiwan untuk di makan. Bila haiwan semua dah takde manusia akan mati. 

So, nampak tak hanya cacing yang tak mengikut perintah Allah semua jadi huru-hara. Kesimpulannya (aiceh ayat..) kita sebagai orang Islam mesti, wajib ikut perintah Allah. 

P/s : Kalau ada yang sesiapa tahu cerita ni kalau saya ada salah ke tolong betulkan. Hehehehe

Simple je yang saya nak kongsikan ni. Act, banyak benda nak cerita kat sini. Btw, haritu Wani bagi pendrive. Kat dalam tu banyak sangat gambar-gambar kiteorang time form 2 and 3. Hahaha, muka keanak-anakkan giteewww (maksud aku comel. Lol, kbai) Nak tengok tak? Ehmm, jeng jeng jeng.....

This is me. Wakakakaka.

Effa, i miss you so much :'(

With Yasmin. Mohh lerr singgah blog baru dia. 

Wani. Effa. Yasmin. Ainur.

Wani bersama elmonyaaaa! Hahaha.

Rinduuuuuuuuuu~



WaniFatin. Mereka seperti belangkas. 

With my twin. I miss her too :'(

(Lemme see you put your hearts up!)

Bersama belangkas saya. Eh eh ehh??? Acacahh candid. Nyampah gua.

Okay, sampai sini je kot. Lenkali kita jumpa lagi ye kawan-kawan. 
Lol, byeeeeeee.
Wassalam.




Believe movie.
Friday, January 3, 2014 • 11:01 AM • 0 comments



Assalamualaikum & Haaai!


Semalam saya pergi jejalan with my sissy and bestie. Tbh, memula tu saya memang malas gila nak pegi. Rasa nak duduk rumah je. Tapi, takkan saya nak terperap je kat rumah makan, minum, tengok tv, bla bla bla.... Baik jalan-jalan kan? Hahahaha. Semalam pergi Jusco tengok wayang. Nak pi tengok BELIEVE MOVIE. Ohmaigoodd.

Pada mulanya nak gerak pukul 10pagi. Lepastu ade problem dan kiteorang gerak pukul 1:30 tngahari. Lagipun check kat google movie tu first show pukul 3:30 petang. Saya dah bayangkan ramai Beliebers beratur panjang nak tengok movie tu. And you know what? Sampai sana je wayang lengang like orang pun sikit gila dan tak perlu nak beratur bagaai. Pastu tengok kat tempat tu first show pukul 10 pagi and i was likeee..................... (-.-) Pastu ameklah yang pukul 4:10petang. Arghh, frusted gila kot.

amazing!

Justin, Justin, Justin and Scotter. Hehehe

Selalunya dalam wayang memang saya tak tengok langsung phone. Tapi bila tengok movie ni i feel like ada kat Believe tour. Rasa macam dia ada kat depan mata. OMG! Hahahaha, kaay. Banyak saya dapat quotes dari movie ni dan ianya memberikan saya semangat untuk teruskan perjuangan........ (perghh, ayat aku kemain)



Haters will say what they want, but their hate will never stop you from chasing your dream.

Sampai sini saja yaaa. InshaAllah, jumpa lagi nanti di post akan datang. Hahaha
Byeeee, wassalam.